11/24/2008

Cyrano


Enpä ole Nukke- ja nallemarkkinakiireiltä juuri blogiani ehtinyt päivittää, mutta nyt kun markkinat ovat kunnialla ohi on taas aikaa. Ensimmäinen merkintä olkoon kuva kilpailunukestani, jonka lähetin Nukkeyhdistyksen tämän vuotiseen kilpailuun. Aiheena tänä vuonna oli kirjallisuuden hahmo, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Minun ei sitä tarvinnut miettiä hetkeäkään, sillä Cyrano de Bergerac Edmond Rostandin samannimisestä näytelmästä on kyllä ehdottomasti lempihahmoni kirjallisuuden kentällä. Cyrano-nukke on tehty posliinista ja muista tykötarpeistä ja hän on ensimmäinen posliininukkeni, aikaisemmat ovat polymeerimassaisia. Tämä herra on se syy miksi ylipäätään ostin keramiikkauunin ja lähdin opettelemaan uutta tekniikkaa. Keramiikka uunini nimi onkin tätä nykyä Cyrano. Jatkossa syntyy varmaan muitakin posliinisia nukkeja, sillä tämä haave miniatyyriposliininukkejen teosta on kytenyt mielessäni kauemminkin, Cyrano nyt sattui vaan olemaan se ns. viimeinen niitti. Cyrano on 17 cm pitkä ilman hattua ja yritin jäljitellä vaatteissa 1630-luvun ranskalaista sotilaan asua. Ihme kyllä, sotilaatkin ilmeisesti käyttivät pitsisomisteita tuohon aikaan.

7 kommenttia:

 1. Oi joi, Cyrano-nukkesi on huikea! Toivottavasti jatkat nukkejen tekoa, tämä versio ainakin kiskaisi tuolin altani :D

  VastaaPoista
 2. Wooperin blogista tänne löysin. Uskomattoman hieno ja ilmeikäs nukke kauniisti tehdyissä vaatteissaan! Innolla odotan seuraavia nukkeja :)

  VastaaPoista
 3. Oli hienoa nähdä tämä taideteos Nukke-ja nallemarkkinoilla ihan livenä! Luonnollisesti äänestin sitä voittajaksi :)

  VastaaPoista
 4. Livenä minäkin pääsin komeata herraa tuijottamaan. Olisi tosi mielenkiintoista nähdä tekovaihekuvia, kuten sulla on ollut massanukeista, ne on niin kiehtovia, saa huokailla että kyllä ne jotkut osaa :)

  VastaaPoista
 5. Moi!

  Kiitos kommenteista ja kehuista :) Nukkejenteko on mulle sellainen mukava pakkomielle. Ei niitä usein synny, mutta aina kun vaan suinkin ehtii.
  Maria, tästä herrasta ei ole yhtään tekokuvaa, oli nääs niin kamala kiire sitä tehdessä, ettei joutanut miettiä moisia, mutta voisin kyllä seuraavan kuvatakin. Yksi idea on muhinut mielessäni jo pitkään ja luulen, että alan sitä heti tekemään kunhan vain muilta hommilta ennätän.

  VastaaPoista
 6. Upea nukke,todella taitavasti tehty!! Niinpä,toiset ne osaa!

  VastaaPoista