12/22/2008

Tauno ja Ansa

Pitkän aikaa, jo ennen keramiikkauunin hankintaa, olen halunnut tehdä Tauno Palosta ja Ansa Ikosesta nuket. Nyt kun tuli tuo uuni hankittua päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä heidät polymeerimassan sijasta posliinisina. Tauno ja Ansa ovat mielestäni Suomen filmitaivaan ja filmihistorian ehkä lutuisin pari. Pidän itse heistä nimenomaan juuri Kulkurin valssi –elokuvassa. Kovin ovat herttaisia ja lempeitä hahmoja ja romanttisia tietenkin jotenkin älyttömän suloisella tavalla.

Eli Taunosta ja Ansasta inspiroituneena olen viime ajat työstänyt malleja, muotteja ja nyt vihdoin tein viikonloppuna ensimmäiset valut. (Uusi ilmalämpöpumppu työhuoneella on kummasti nopeuttanut muottien kuivumista, ja hyvä niin sillä on aina niin piinallista odotella niiden kuivumista ja ensimmäisiä valutuloksia.) Kuvassa on pariskunnan päät valujen kuivuttua. En ole niitä vielä mitenkään siivonnut, joten rupuisuutta pinnassa on vielä näkyvissä, enkä tiedä yhdennäköisyydestä, ja tokko sen niin väliäkään. Itse olen tyytyväinen jos onnistun luomaan edes hitusen siitä samasta tunnelmasta kuin Kulkurin valssissa on, ainakin se on siis tavoitteeni. Nyt nuket ovat vielä kovin isopäisiä, mutta jahka olen saanut heidät poltettua joulun jälkeen, niin päätkin kutistuvat oikeisiin mittoihin.

5 kommenttia:

 1. Siis mielettömät! Ansa varsinkin on tässä vaiheessa jo ihan Ansa, Taunon lookkiin kuuluu niin vahvasti tummuus hiuksissa, kulmissa ja silmissä, että piirteet eivät vielä nouse niin selkeästi, mutta tuo ilme! Aivan upea itsevarma, mutta elämänmyönteinen virnistys! Kyllä tuolla kulmissa ja leuoissa on ihan Taunoa! Olet aika velho!

  VastaaPoista
 2. Upeaa jalkea! Voin hyvin kuvitella, etta maalattuina nayttavat ihan taydellisilta.

  VastaaPoista
 3. Ilmiselvät Tauno ja Ansa! Kulkurin valssi- elokuva kuuluu myös minun ehdottomiin juhannusajan must-juttuihin :)
  Taitava olet!
  Lämmintä ja ihanaa joulunaikaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :), nyt tuntuu siltä, että en ole mennyt ihan metsään näitten hahmojen kanssa, kun tekin niissä näette yhdennäköisyyttä. Harmi, että tulee tuo joulu "sotkemaan" hyvän työputken. Sormet syyhyää kovasti hommiin, mutta ei auta, jouluviettoon lähdetään tänään toiselle paikkakunnalle. Eli, Hauskaa Joulua teillekin :)

  VastaaPoista
 5. Kulkurin valssi on ihan huippu elokuva, tuskin maltan odottaa miltä nuket näyttävät valmiina! Upealta näyttää jo nyt!!!
  Cyranokin tuolla aiemmin todella upea ilmestys!!! Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!!!

  VastaaPoista