12/22/2008

Tauno ja Ansa

Pitkän aikaa, jo ennen keramiikkauunin hankintaa, olen halunnut tehdä Tauno Palosta ja Ansa Ikosesta nuket. Nyt kun tuli tuo uuni hankittua päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä heidät polymeerimassan sijasta posliinisina. Tauno ja Ansa ovat mielestäni Suomen filmitaivaan ja filmihistorian ehkä lutuisin pari. Pidän itse heistä nimenomaan juuri Kulkurin valssi –elokuvassa. Kovin ovat herttaisia ja lempeitä hahmoja ja romanttisia tietenkin jotenkin älyttömän suloisella tavalla.

Eli Taunosta ja Ansasta inspiroituneena olen viime ajat työstänyt malleja, muotteja ja nyt vihdoin tein viikonloppuna ensimmäiset valut. (Uusi ilmalämpöpumppu työhuoneella on kummasti nopeuttanut muottien kuivumista, ja hyvä niin sillä on aina niin piinallista odotella niiden kuivumista ja ensimmäisiä valutuloksia.) Kuvassa on pariskunnan päät valujen kuivuttua. En ole niitä vielä mitenkään siivonnut, joten rupuisuutta pinnassa on vielä näkyvissä, enkä tiedä yhdennäköisyydestä, ja tokko sen niin väliäkään. Itse olen tyytyväinen jos onnistun luomaan edes hitusen siitä samasta tunnelmasta kuin Kulkurin valssissa on, ainakin se on siis tavoitteeni. Nyt nuket ovat vielä kovin isopäisiä, mutta jahka olen saanut heidät poltettua joulun jälkeen, niin päätkin kutistuvat oikeisiin mittoihin.

12/19/2008

Majakan Joulu


On taas näemmä vierähtänyt aikaa sitten viime päivityksen...
Poikani majakassa valmistaudutaan jouluun. Kuusi on hankittu, vain latvatähti enää puuttuu. Tein kuusen Tiimarista hankituista "kuusiaineksista", eli tuhosin muovisen kuusikranssin ja liimailin kuusenoksat veisteltyyn ja maalattuun rimaan. Lisäilin valot oksien lomaan, kerhon pikkujouluissa tein lippunauhan, muuta ei kaikelta syömiseltä ja juttelulta ehtinyt :) ja eilen sitten viimeistelimme kuusen pallokoristeilla.
Nyt ei muuta kuin Hauskaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille.