3/26/2009

Hämis


Olihan mun pakko kokeilla, että miten tuohon noitakattokruunuun saisi sen hämiksen kiipeilemään. Eilen sitten leikin ohuenohuella siimalla "kudoin verkkoja". Tomutin vielä vähän talkkia pölyksi, joskin siitä taisi suurin osa jo varista pois. Tuo nukkekotikoossa varsin pelottavan kokoinen hämis on tehty rautalangasta, helmestä ja maalista. Oikeastihan se taitaisi olla sellainen tarantellan kokoinen otus. Tarantellathan kaiketi eivät verkkoja kudo.... mutta olkoon tämä yksilö silkkaa mielikuvitusta ja fantasiaa.

13 kommenttia:

 1. Iiks, kauhee ;)Hienosti oot seitinkin saanut onnistumaan...upea kruunu :))

  VastaaPoista
 2. Hui, että on on hieno! Miten ihmeessä sait seitin pysymään noin suorana, ettei se ole tuhannen kurtulla jossain ryntyssä? Upean näköinen kokonaisuus.

  VastaaPoista
 3. Upea kattokruunu! Tykkään ihan hirveästi vihreästä, joten iskee muhun oikein täysillä. Hienosti olet verkon saanut tehtyä kruunuun.

  VastaaPoista
 4. Oi uskomatonta!Kyllä sun sormet taipuu ihan mihinvaan. Ja tuo kruunun malli on tosi upea ja värikin on hieno!

  VastaaPoista
 5. Upea verkko! Mulla on ollut erinäisiä työsopimuksia oikeiden hämähäkkien kanssa, mutta aina ovat ottaneet hatkat...joten verkko hakusessa. Uskaltaisko kysyä, miten onnistuit kutomaan tuon? Onko liimattu?

  VastaaPoista
 6. Moi, ja kovasti taas kiitos kommenteista :)
  Verkon "kudoin" ohuen ohuesta siimamaisesta langasta. Ensin tein pahvisen kehikon (reikä keskellä), jonka varaan pingotin tukilangat (pariton määrä). Sitten vaan keskeltä alkaen aloitin punomaan lankaa spiraalimaisesti, tyyliin ensin yli sitten ali. Pikaliimaa välillä päälle ja hiukan odotusta ja taas muutama kierros lisää. Sitten kun sen lopuksi siitä kehikosta irrottaa niin se on aika napakka ja suora, vaikka ei kestäkään mitään kovin ronskia käsittelyä. :)

  VastaaPoista
 7. Vautsi kuinka komean karmea! :) Kiitos hyvästä hämähäkinseittivinkistä - tätä varmasti kokeillaan kun työn alla on mummulan ullakko. :)

  VastaaPoista
 8. Ei voi muuta sanoa,kuin että toiset ne vaan osaa! Ja omaavat vielä upean mielikuvituksen!!

  VastaaPoista
 9. Mahtavan kaunis lamppu! Seitti on ihan mielettömän hieno ja tuo malli olisi mainio moneen kohteeseen seitillä tai ilman. Älyttömän hyvin sopii musta runko vaaleisiin kristalleihin ja helmiin!

  VastaaPoista
 10. Yhdyn edellisiin: upea kattokruunu ja taidokkaasti toteutettu hämähäkki+seitti

  VastaaPoista
 11. So lovely! You´re very talent!

  Lena!

  VastaaPoista