10/21/2009

Pikkuisia –Little ones
Olen ollut kurja ja laiska bloggaaja viime aikoina, anteeksi siitä. Olen kyllä kokoajan puuhaillut kaikenlaista mm. tuleviin Nukke- ja nallemarkkinoihin liittyvää tavaraa. Tuossa kuvassa olevat pikkuiset posliinipäätkin ovat yksi markkinaviritelmistä. Heidän kroppansa ovat vielä työn alla, (tarkoittaa siis sanoa, ettei minulla ole tällä hetkellä harmainta aavistustakaan, miten heidät kokoan, mutta toivotaan, että jokin ratkaisu löytyy). Olen heidät siis kaikki muokannut samasta muotista ja se vasta onkin hauskaa puuhaa, kun aina yhtä päätä rapsutellessa keksii idean seuraavaan. Kuvassa olevien pikku pirun, haamulapsen ja vanhan mummelin lisäksi, työn alla ovat tällä hetkellä myös pelle, keiju ja pikku tyttönen ja päässä muhii vielä ainakin toinen mokoma ideoita.


I have been a bad and lazy blogger lately, sorry for that, although I have been making all kinds of minis, especially concerning the upcoming Miniature Show in Helsinki, Finland. In the picture are my latest forays, little porcelain dolls. They bodies are still under way. I have shaped them all from the same mould. It’s very satisfying and fun work, because all the time when I’m working with one head I get the idea for the next one, and so one... The little devil, ghost child and granny in the picture are the first ones, but I have also three more under way, a clown, a fairy and a little girl .....and a heap of ideas waiting in my head.

10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän pieniä! Tein joskus nuken nuken päitä, mutta en sentään maalannut niitä. Kääks!

  VastaaPoista
 2. kuumaliimalla ne päät sais ainakin kiinni siihen kroppaan hyvin oli se sitten millanen vaan.

  VastaaPoista
 3. Taru, mulla on tosiaan vielä miettimättä tämä nukkejen lopullinen kroppakokoonpano. Sen verran olen kuitenkin niitä tehnyt, että jalat ja kädet on valmiita ja rintapanssari. Olin ajatellut laittaa nuo päät kääntyviksi, eli tuohon päähän tulee siis jonkin sortin kumilankaratkaisu. Ans kattoo, aina pitää kuitennii kokeilla kaikkea uutta, muuten tulisi tylsää hommista. Ja sitten kun lähtee ns. perse edellä puuhun, niin joutuu siinä matkan varrella pysähtymään ja keksimään vararatkaisuja, mutta mikäs sen hauskempaa kun päkäillä näitä pieniä ongelmia :)

  VastaaPoista
 4. ok :) ite olen täällä kuumaliimailemassa ja tuli mieleen. Luulin ensin että ne oli ikäänkuin mollamaijan kasvot, kun en nähnyt takaa. No on tämäkin paikka höpötellä :) nähdään

  VastaaPoista
 5. Upeita!! Wau! Nyt harmittaa, etten pääse sinne markkinoille voihan kääks.

  VastaaPoista
 6. Huippuja!Aikun näitä kerkeäisi eden nähdä livenä markkinoilla, voivat mennä niin nopsaan.
  Kiva olisi myös tulla kärpäseksi kattoon seuraamaan miten nää oikein valmistuu ... eli jos siellä näkyy se kärpänen, niin ... T. TH

  VastaaPoista
 7. Mielettömän hyvännäköiset naamat! Aijai, aivan satumaisen pientä ja hienoa jälkeä. Mahtavata. Muutama tovi taitaa vierähtää näitä laitellessa... Kohta nähdään.

  VastaaPoista
 8. Aivan mahdottomia! Olet mielettömän taitava.

  VastaaPoista
 9. Onpa tosi pikkuruisia ja niin häkellyttävän tarkkoja! Upeita!!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kamut :) Mä olen ihan rakastunut näiden pikkuisten tekemiseen.
  Tiina, muutama kärpänen on vielä pajalla lennellyt, kukahan sä niistä olet. Oli siellä eilen vielä yksi perhonenkin, vai olitko se sinä ;)
  Voisin yrittää kuvata tätä pikkunukke prosessia, kun jossain välissä on taas sitä ns. parempaa aikaa. Niin ei tartte sitten kenekään muuntautua ötökäksi. Ei se ole muuta kuin ajasta kiinni, ja sitähän ei nykyihmisellä tunnetusti ole tai ainakin se on kortilla.

  VastaaPoista