4/27/2009

Sammalta - Moss
Pikkuhiljaa olen alkanut lisäilemään sammalta ja jäkälää kivenkoloihin (eri hauskaa puuhaa) Lisää mättäitä pitää vielä laittaa, mutta oli pakko jo päästä vähän kokeilemaan noita sammalainehia. Tein myös Turun nukkiskerhossa eilen ensimmäisen esineen tulevaan taloon, pienen taimikasvatuslaatikon yrteille, nimikylttejä ja lapion, siinä ne on pihamaalla. Laitan vielä muutaman pikku taimen laatikkoon kasvamaan jossain välissä ja varmaan noitamuori tulee tarvitsemaan vielä muutaman taimilaatikon lisää, en usko, että hän pärjää yhdellä.


Little by little I have been adding moss on to the rock (Fun stuff to play with, I just love it) It still needs some more I think, but altogether it’s coming along quite nicely. Yesterday, we had our miniature club meeting and in there I made first item to the cottage. It’s a little plant crowing box (I’m not sure if that is a correct name to it ), some signs with herb names on them and a little shovel. I’ll add some seedlings to the box afterwards.

4/21/2009

Portaat ja kallio - Stairs and rockViikonloppuiltoina askaroin portaiden kimpussa ja ne alkavatkin olla kutakuinkin valmiit, mitä nyt vähän lisäilen sammalta jossain vaiheessa. Maalasin myös kallioon pohjavärin, johon pitäisi myös lisäillä sammalta ja muuta kasvusta ynnä jäkälää. Täyty vaan käydä ottamassa malliksi kuvia oikeista kallioista. Kivijalkaa taloon en sitten lähtenytkään tekemään paperimassasta niin kuin aluksi suunnittelin, vaan tein sen Das massasta, joka taitaa sekin tosin olla paperipohjaista mösöä. Ikävä kyllä se loppui harmillisesti kesken.


Last weekend at evenings I’ve been busy with the stairs, which I think are now almost ready, they only need some moss and lichen onto them.
I also started painting the rock. I got the base colour done and little by little I’ll add some details to it (moss and lichen and all sorts of rock plants), but first I have to take photos of real rocks for reference.
The stone foundation of the house is not pulp, it’s modelling material called Das. Unfortunately it annoyingly ran out just in the middle of work.

4/17/2009

Kallio - The rock
Käsi ja hartiat kipuilevat ja estävät pitkäaikaisen maalaamisen, joten seinät edistyvät varsin verkkaiseen tahtiin. Jotta nyt ei ihan työmaa seisoisi niin aloitin kallion muuraamisen paperimassasta. Kallio sen kun kumisee onttouttaa, koska siellä on alla kaikenmaailman tukirakennehärveliä ja kanaverkkoa. Paperimassa on sitä kaupallista valmistetta, koska enhän minä tosiaan jaksanut itse ruveta sitä alusta asti vääntämään. Nyt kun sitten keksisi, miten maalata uskottavannäköistä kalliota.

At the same time with mural painting I have been making the rock to the front yard. It’s made from pulp, but there is lots of supporting framework inside it. Now I only have to figure out how to paint a believable looking rock :)

4/14/2009

Tajunnanvirtaa
Tässä möksäprojektissa ei turhia tuumita, eli työskentelyni mottona on tällä kertaa ”ensimmäinen ajatus on paras ajatus”. Tuolla motolla syntyy sitten tämmöistä jälkeä. Tulevan asukkaan, Sammakkonoitamuorin, taikuus perustuu kasvien tuntemukseen ja kun ajatus kasviaiheisista seinämaalauksista nyt sattui putkahtamaan ensimmäiseksi mieleeni, niin niitähän minä sitten aloitin pääsiäisenä maalaamaan. Nuo rehut ovat silkkaa tajunnanvirtaa ja fiilistelyä. Maalaus ei suinkaan ole vielä valmis, kaikenlaista vielä puuttuu, mutta tuollaista runsasta ja värikästä ja enemmänkin mielikuvituskasveista koostuvaa koukeroa on tullut pääsiäispyhinä maalattua. Ja se täytyy myös mainita, että jos käsi ja selkä kestäisi, niin maalaisin varmaan kokoajan, sen verran hauska puuhaa se on. Ei tarvitse suuren suuria mietiskellä, sen kun meditoi ja seuraa pensselin kaaria ja jossain taustalla sisäinen ääni hyrisee ”ommmmm” ;)

From now on I’ll try to add few lines in English too.
My current miniproject is a little cottage for an old witch lady. She is not an ordinary human witch anymore, because one time when she was bewitching she accidentally turned herself into a frog like human. She could have conjured herself back to a human form again, but she liked her new looks so much that she decided to stay in that way. She’s a quiet, nature loving and friendly creature and her magic skills are based on flora.
The cottage I’m now making includes one room and cellar and a little rocky front yard. It is going to be colourfull, silly, greenish and mere fantasy spiced with a little bit of reality. I’m also going to make the inhabitant. At the moment she is only a creature in my mind, but the image is clearing all the time.

4/07/2009

Talon runko valmiina

Kiitos kaikille kommenteista :) Projektini etenee vauhdilla.
Eilen sahailin taloon sitten niitä ikkuna-aukkoja ja liimalin ja ruuvailin koko höskän kasaan niiltä osin kun se oli mahdollista. Ruuvin kantojen näkymistä ei onneksi tarvitse miettiä, kun taloon tulee rappaus. Kellarikerros ja varsinainen talo ovat vielä erilliset, niissä on tällä hetkellä vain tapitus välissä. Liitän ne sitten myöhemmin toisiinsa, jahka kellarin sisullus on tehty. Talon etuseinän saranoin, samoin kuin kellarin etuseinästä sen osan, mikä ei jää kallion taakse piiloon. Toisen ikkunan lisäsin tuonne kellariin, kun se alkoi näyttää niin kovin pimeältä, samoin lisäsin talon oikeaan seinään ikkunan. Kattorakenteita mietin vasta siinä vaiheessa kun talon sisätyöt on tehty. Todennäköisesti katto tulee olemaan ylös asti auki ja kattoparrut ynnä muut tukirakenteet ovat näkyvissä.
Seuraavaksi pitänee tehdä kalliolle tukirakenteet ja hommata paperimassaa ja läträtä kallio kasaan. Pahoin pelkään vaan, että minun kärsivällisyyteni ei tässä vaiheessa riitä paperimassan tekoon, vaan joudun turvautumaan kaupallisiin tuotteisiin. Sisäpuolentyöt voipi varmaan aloittaa vaikka seinien maalauksesta.

Tässä vielä kuva

4/06/2009

Uusi proggis

Yksi asia johtaa toiseen ainakin minun tapauksessani. Eli kun tuota kattokruunua väänsin ei minulla ollut minkään maan ajatusta mihin sen laittaisi. No, minä sitten sitä mietin, että mihin se sopisi ja sammakoiden ystävä -poikanikin siinä vieressä mietti, ja niinhän ne ajatukset lähti harhailemaan ja jossain vaiheessa huomaisin rakastuneeni palavasti yhteen ideaan. Nyt en muuta mieti kuin Sammakkonoitamuorin tulevaa pikku tupaa.
Piirtelin hahmotelmaa 3d-ohjelmalla ja luonnostelin väreillä tuota taloa. Olen pitkään tavallaan etsinyt, että mikä olisi se seuraava vähän isompi projekti, kun lasten nukketalot on tehty ja luulen tai oikeastaan tiedän, että tässä se on. Haluan projektin, joka ei ole ihan valtava, sellaisen, jonka voin oikeasti kuvitella saavani joskus valmiiksi. Ja ennen kaikkea halua tehdä fantasiaprojektin, jossa voin mielin määrin irrotella ja nautiskellen suunnitella kaikenlaista kummaa, värikästä, hölmöä, epätodellista, hassua jne.
Eli tuosta pikku tuvasta tulee näillä näkymin vain yhden huoneen ja kellarin käsittävä kokonaisuus. Yksityiskohdat varmasti tulevat muuttumaan ja tarkentumaan, mutta suunnilleen tuon kuvan kaltaisesta tönöstä olisi kyse.
Eilen sitten innoissani sahailin jämävanereista talon osia niin ahkerasti, että sain koko oikean käsivarteni särkevään kuntoon. Tänään illansuussa jatkan ikkuna-aukkojen kimpussa ja pistän kellarikerrosta kasaan. Hitsi tää on hauskaa :)