5/26/2010

Ja taas sorvauksia - Yet another turningsTaidan jo toistaa itseäni, toivottavasti ette kyllästy. :) Viime aikoina en ole tehnyt muuta kuin sorvauksia, tässä taas joukkio tämän viikon tuotoksia. Ne ovat taas kirsikkapuisia, mutta tällä kertaa olen öljynnyt ne, joten pinta on hieman tummemman sävyinen kuin niissä aikaisemmissa ja jos mahdollista puu on vieläkin kauniimpaa.
Yksi syy muuten miksi ostin sorvin on se, että ajattelin käyttää sitä keramiikkamallien tekemiseen. Nuo kannelliset purkit tuossa kuvassa ovat harjoituskappaleita, ajattelin tehdä jotain tuon tyyppistä keraamisena (sitten joskus kun on aikaa siis). Tosin mallien ei onneksi tarvitse olla ihan noin loppuun asti työstettyjä.
Toinen kuva tässä on suosikki työkalustani. Huomasin, että pallopäinen poranterä toimii mainiosti sisäpuolisissa sorvauksissa. Kaikki talttani olivat liian suuria ja jollain piti homma hoitaa, niinpä koetin miten tämmöiset pallopäät toimisivat ja nehän toimivat kuin unelma. Joten kaikissa noissa töissä on sisemmät sorvaukset tehty pallopäillä, paitsi tuossa kukkamaljakossa, missä on vain tavallinen suora porattu reikä.

I feel I’m repeating myself, hopefully you don't get too bored :). All I have seemed to do lately is turnings, and here is another batch that I have made this week. They are also from cherry wood, but I have now oiled them, so the colour is little bit deeper than in the previous ones, and I think the wood looks even more beautiful. One reason why I bought the lathe is that I’m going to use it to make models for my ceramic. The cans with the lids on are rehearsal pieces, I’m planning to make something like them in ceramic (when I have the time that is). Although the model pieces don't have to be so fully finished.
The other picture shows my favourite tool. I discovered that the ball headed drill bits work best with inside cuttings. All my chisels were too big and wrong shape, so I had to find another way to do the job and I tried these rounded drill bits and they worked beautifully. So, I have made all the inner cuttings with the ball headed drill bits except that flower vase which has only a normally drilled straight hole in it.

18 kommenttia:

 1. These are lovely - the wood and the finish are beautiful, and the shapes are perfect!!
  How very talented you are!!

  VastaaPoista
 2. They are incredibly beautiful and so well made!

  VastaaPoista
 3. Käsittämättömän upeita! Maljakko ja isoin purkki on mun suosikkeja :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita muotoja! Jos pitäisi valita suosikki... Ehkä Kynttilänjalka tai sitten lautanen...tai tuo aaltokuvioinen kulho.

  VastaaPoista
 5. Katriina5/26/2010

  Noi kyllä kolahtaa minuun kovasti. Purkit on ihan mielettömän söpöjä.

  VastaaPoista
 6. voi että, jäinkin kelaamaan että miten ihmeessä saat noista niin ohuita ja tuon sisäpuolenkin. vaan taitaa se niksi kuitenkin olla luonnolliset taipumukset ja vuosien treeni :)

  VastaaPoista
 7. Oih... Ne on niin kauniita! Ei mitään parannettavaa. hauska idea tuo poranterä. Ihmettelen vaan, miten siitä saa pidettyä niin tukevasti kiinni, ettei se lähde liikkeeseen mukaan ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista :)
  Thank you for your comments :)

  Lotte, sitä poranterää kyllä pystyy pitämään ihan pelkästään kädessäkin, ihan tukevasti pysyy siis ja tuntuma työhön on parempi, mitä vähemmän siinä on vermettä välissä. Mutta mulla on myös semmoinen irtovarsi, johon sen voi kiinnittää.

  VastaaPoista
 9. Awesome work! The turnings are so beautiful and the wood is lovely!!!
  It looks fun too :)))
  Synnøve x

  VastaaPoista
 10. Hei! Posti tuli!
  Se on ihana!
  Panin sinulle e-mailin...

  VastaaPoista
 11. Que perfeccion, estan geniales!!
  besitos ascension

  VastaaPoista
 12. Aivan ihania! Oletko menossa myymään näitä Forssan markkinoille? Katsoin, että Lahden listalla sua ei ainakaan näkynyt...

  VastaaPoista
 13. Hi,
  very beautifull! I never looked wood miniatures beautifull like these!
  Compliments!
  Hugs
  Sonya

  VastaaPoista
 14. I love these! Your work is just amazing and so fine and to scale too! :o))

  Michelle xx

  VastaaPoista
 15. Terrific work!!!
  Hugs
  Maria

  VastaaPoista
 16. Ne on vaan niin kauniita kaikki!

  VastaaPoista
 17. Taitavia sorvaustöitä! Kauniita, ei voi muuta sanoa. Heti ihastuin.

  VastaaPoista
 18. Perfection! You are so talented!

  VastaaPoista