5/20/2010

Oodi kirsikkapuille - Ode to cherry treesMinä rakastan kirsikkapuita, joita meillä on aika paljon takapihalla. Juuri nyt ne ovat täydessä kukassaan ja näyttävät aivan ihanilta. Se on ensimmäinen syy miksi pidän niistä. Toinen syy miksi pidän kirsikkapuista on se, että niiden kirsikoista saa aivan mahtavan hyvää hilloa. Meidän puissa on pieniä happamia kirsikoita, jotka eivät ole kovin maukkaita sellaisenaan syötäväksi, mutta hilloamiseen ne ovat aivan täydellisiä. Hillosta tulee kirkkaan punaista ja makeaa pienellä karvasmantelisella lisämaulla.
Mutta nyt minulla on kolmaskin syy rakastaa niitä puita, kiitos armaan mieheni kaukonäköisen viisauden. Kun muutama vuosi takaperin meidän piti hieman harventaa jo vallattomiksi levinneitä kirsikkapöheikköjä, hän oli viisas ja pisti suurehkon läjän puunrunkoja ullakolle kuivumaan. Ja nyt minulla on miniatyyritöihin täydellisesti sopivaa puuta työstettäväksi :D.
Se leikkautuu hienosti, väri on lämmin ja vaalea ja siinä on kauniita kuviointeja. Ja kaiken lisäksi pinnasta tulee kiiltävä ja sileä vain pienen työstämisen jälkeen. En voi muuta kuin hykerrellä tyytyväisenä ja kutsua itseäni onnen tytöksi :)

I love cherry trees. We have lots of them in our backyard and just now they are fully blooming and looking very pretty. That’s the first reason, why I love them. The second reason is that the cherries they carry are perfect for making jam. They are small and little bit bitter, not very good for eating, but for the jam making just perfect. The jam is bright red, sweet, but with a touch of bitter almond flavour.
But now I have a third reason to love cherry trees, thanks to my dear hubby’s far sighted wisdom. Few years back when we had to thin out some of those cherry trees he was wise enough to put some of the tree trunks aside in to our attic to dry up. And now I have the most perfect wood for my miniature turnings :D It cuts superbly, the colour is warm and light and there is beautiful patterning in it. And moreover the surface is so shiny and smooth after only minor processing. I can only chuckle happily and call myself a one very lucky girl :)Tässä on eilisiä kirsikkapuusta tehtyjä sorvauksia.

Here is some turnings I made yesterday from that cherry wood.Tässä vielä vaaka, jota noitamuorin ajattelin tarvitsevan laboratoriossaan. Sen varsi ei ole kirsikkapuuta, mutta sorvailin senkin eilen ja kokosin valmiiksi. Metalliosat olen tehnyt hopeasta aikaisemmin ja ne on käsitelty kemiallisesti tummiksi.

And here is a balance that I thought my Frog Witch might need in her lab. It's not cherry wood, but I made the beam and combined it with the matal parts also yesterday. The metal parts I have made earlier, they are from silver which is chemically darkened.

12 kommenttia:

 1. The cherrywood bowls are beautiful shapes! What lovely reminders of those trees.

  And the balance has perfect proportions.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut vaan sulle kirsikkapuista! Sorvaukset on kauniita ja vaaka ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 3. Kaunista joka kuvassa!

  Hanna

  VastaaPoista
 4. Voi, mun käy salaa kateeksi sun kirsikkatarhaasi... Ja mitä sorvauksia... Täydellistä! Vaaka on ihan mieletön, ja entäs tuo kannellinen rasia...

  VastaaPoista
 5. Moikka,

  Vallan hirvittävän ihania töitä taasen sinulla Larissa. Vaaka on kertakaikkiaan uskomaton keksintö taas kerran. Että kun vaan on kekseliäisyyttä ja taitoa ennen kaikkea, saa vaikka mitä kivaa. Miehesi on todella ollut kekseliäs! Eipä tuommoinenkaan olisi kuunaan tullut mieleeni, että kuivattelee vaan puunoksia ja alkaa sitten sorvailla mieleisekseen. Upeeta!

  VastaaPoista
 6. Mä niiiin fanitan sua! :D.

  Sä sorvailet, mä lorvailen, pöh...sun kädentaitorepertuaarista ei taida puuttua enää mitään (lasinpuhallus??).

  Ihana peitto, kaunis sänky, tajuton vaaka, upeasti oot ottanut heti kättelyssä sorvin haltuun! Nami, mitkä muodot noissa viimeisimmissäkin astioissa.

  VastaaPoista
 7. Upeita tekeleitä taas :)

  Ira

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania kippoja ja upea vaaka. Dr von Hoepschenstein on kateudesta vihreä joutuessaan tyytymään tehdastekoiseen vaakaansa!

  Mä oon ihan varma, että vaikka ostaisin tuollaisen sorvin, tekeleistä ei tulisi puoliksikaan noin upeita, mutta mieli tekisi kyllä niin paljon kokeilla! Meillä mies on sitä paitsi jemmannut jo kauniin värisiksi lahonneita koivuklapeja sorvaustarkoituksiin... ;)

  VastaaPoista
 9. You are so talented and make such beautiful things. :]

  VastaaPoista
 10. Voi että, tuo vaaka on ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 11. Kaunis ja aito vaaka, toimiikin varmasti ihan luotettavasti :). Ja wau noita sorvauksia, aikamoinen noitamuori olet itsekin kun taiot mitä haluat, muut tekee mitä ne osaa!

  VastaaPoista
 12. Kauniita ja taidokkaita esineitä olet sorvaillut.
  Vaaka on upea.

  VastaaPoista