4/08/2011

Maatuskat - Matryoshka dolls

Tervehdys kaikille :) Joskus tulee näitä ideoita, jotka on vain pakko tehdä. Olen aina pitänyt maatuskanukeista, kaikki varmaan muistavat ne hauskat venäläiset toistensa sisään mahtuvat nuket. Joten kun sain tämän idean... no, minun maatuska nukkeni on tietenkin sammakkoaiheinen nukke sammakkonoitamuori Seelalle, mutta sammakon sisässä onkin lasten satujen prinssi, jonka sisällä on luuranko...”Memento mori” sanon vaan :) Tässä muutama kuva.

Tein nämä nuket kirsikkapuusta sorvaamalla ja ne on maalattu ihan tavallisilla akryyliväreillä. Poikani sai muutaman hauskan idean maatuskanukeiksi, tässä suosikkini, isoin nukke on tavallinen mies, sen sisässä on naku mies, jonka sisässä on apina. Taas idea, joka huutaa toteuttamistaan.

Hello all :) Sometimes one gets an idea which one just must carry out. I have always loved matryoshka dolls, you know... those cool Russian dolls, that you can nest together by their size. So when I got this idea to make one, well... My matryoshka doll is naturally a frog doll to frogwitch Seela. Inside the biggest frog doll is a Prince, like in that children's fairy tale and the smallest doll is a skeleton... ”Memento mori” I say :) Here is couple of pictures.

These Matryoshka dolls are turned from cherry wood and then painted with acrylic paints. My son came up with few fun ideas for another matryoshka dolls. Here is my favourite: the biggest doll is man, doll in the middle is a naked man and the smallest is a monkey. I must carry out this idea as well.

14 kommenttia:

 1. Siis eikä, sinä olet ihan uskomaton!!! Noin pieni maatuska on jo jotain käsittämätöntä. Tosi upeat!

  VastaaPoista
 2. I h a n a, aivan hengästyttävä Idea!
  SUPER-hyper-loistava!
  Laatusanat loppuvat kesken...
  :)

  VastaaPoista
 3. No hähää! Tekninen suoritus on taas mieletön, mutta niin on jututkin :)

  VastaaPoista
 4. Oletpa saanut hauskan idean, tälle ei voinut olla hymyilemättä! Toteutus on tuttuun tapaan ihan omaa luokkaansa ... Seela tykkää takuulla :)

  VastaaPoista
 5. What a good idea for a set! Beautifully painted :)
  Nesting dolls are fascinating.

  VastaaPoista
 6. Oi vau! Ihan mielettömän hienot ja tuo poikasi idea on mahtava kans. Lähti heti mielikuvittaja liikkeelle.

  Hanna

  VastaaPoista
 7. Moikka!

  Kiitos kamut kommenteista:) Täällä meillä lennellyt viime päivinä maatuskaideoita vähän väliä. Mutta luulen, että seuraava toteutuva on tuo poikani apinamies idea.

  Thank you Glenda for your comment. As long as I can remember I have loved nesting dolls, there is something really fascinating about them, like you said :)

  VastaaPoista
 8. Voi vietävä miten hienosti toteutettu! Tästä olen haaveillut jo piiitkään, mutta tosin niistä ihan perinteisistä kirjavankukertavista :D

  Onko sulla sorvissa taas muukin istukka kuin se perus? Mä hommasin jonkun, mutten ole päässyt kokeilemaan miten toimisi..

  VastaaPoista
 9. IIIIhana! Ja poikasi idea on kyllä myöskin hulvaton! :) Toteuta ihmeessä, että päästään sitäkin ihailemaan!

  VastaaPoista
 10. En usko silmiäni, en... Nää on kyllä ihan uskomattomia!

  VastaaPoista
 11. Moikka taas ja kiitoksia kommenteista :)

  Maria, ei mulla ole muuta kuin ne perusistukat ja sitten se tasolaikka, mikä tuli koneen mukana. Tasolaikkaan kiinnitän puupalat ruuveilla ja siinä sorvailen kaikki tämän tyyppiset kuppimaiset päätysorvailut. (Tai itse asiassa se tasolaikka on jo toista sukupolvea, kun koneen mukana tullut rupesi lönksymään. Armas mieheni taannoin kävi sorvailemassa yhdessä metallipajassa omia juttujaan ja siinä samalla teki mulle uuden tasolaikan messsingistä. Se on yhdestä kappaleesta sorvattu, joten sen ei pitäisi ruveta lönksymään.)

  VastaaPoista
 12. No voi yhden kerran, kaikkea sitä sitten näkee... Uskomattomat ja aivan ihanat.

  VastaaPoista
 13. Joo, se tasolaikka ei ole maailman kestävin.. mulla on semmonen kolmileukaistukka, jota olis kyllä kiva pystyä jossain vaiheessa kokeilemaan.. siihen on niin helppoa kiinnittää kappale ja on tyrnempi.. näitä katsellessa taitaa olla kyllä pakko jossain vaiheessa kaivaa se sorvi esiin :)

  VastaaPoista