11/14/2011

Isoja vai pieniä öttiäisiä??? – Big bugs or small bugs???


Minulla ei ollut mitään sen kummempaa syytä tehdä tuossa kuvassa olevia värikkäitä, suuria ja hivenen eksoottisia miniatyyrikoppiksia, kunhan halusin kokeilla hommaa. No, saman tien kävin tuumasta toimeen, mutta kun ne olivat valmiita ja viimeisteltyjä tajusin mitä olin tehnyt. Siis kattokaan nyt noita, nehän näyttää enemmän 1:1 elämän kopioilta kuin miniatyyreiltä. Toisaalta oikean maailman isoimmat koppikset olisivat jotakuinkin tuon kokoisia, jos ne kutistettaisiin, mutta kuten siis näette nämä näyttävät enemmän tavallisilta takapihan öttiäisiltä kuin miniatyyreiltä vaikka ne sitäkin ovat. Kun niitä katsoo, on tosi vaikea ajatella, että ne olisivat miniatyyrejä, jotenkin on aivot tottuneet siihen, että tuon kokoisia ötkät on.

Hauska homma tämä kokovertailu, se tarjosi muutamat kunnon naurut. Luulenpa että loppujen lopuksi pääsisi paljon helpommalla kun vain keräisi ne tarvittavat öttiäiset sieltä takapihalta ja leikkisi että ne ovat miniatyyri jätti ötököitä, sen sijaan että yrittää tehdä niitä. Niipä....Elä ja opi :)

P.s. Tein öttiäiset 0,2 mm metallilangasta, polymeerimassasta ja akryylimaaleista.

I had no particular reason for this project I’m showing in the photo here, I just thought it would be fun to make few big and colourful exotic beetles in miniature size. So, I set to straight away, but when they where ready and all finished I realised what I had done. I mean look at them, they are more like copies of 1:1 scale real bugs than miniature. On the other hand in real life the biggest bugs would approximately be the size of these when shrunk in to a 1:12 scale, but as you can see these really look more like ordinary creepy-crawlies that can be found in anybody’s back yard, than giant miniature bugs. For me it’s really hard to think they are miniatures, when watching them, I can’t turn my head to think otherwise although I keep telling myself that the size is right.

Fun thing this size comparison, it gave me few good laughs. I reckon it would be much easier to just collect the bugs from the wild and pretend they are giant miniature bugs than try to actually make them. Well... Live and learn :)

P.s. They are made from 0,2 mm wire, polymer clay and acrylic paints.

6 kommenttia:

 1. Ihana idea! Nuo ovat ällöttävän oikean näköisiä.. Pitäisiköhän etsiä se ötökkäkirja hyllystä ja kokeilla itsekin..

  VastaaPoista
 2. Minust ovat vaikuttava näky sormellasi. Katselen omaa kättäni ja aivo tajuaa hiljalleen kuinka pieniä ovat. Katselen nuken kättä ja mietin miten hauskan näköisiä ovat varmasti minimaailmassa. Minä arvaan, että tuo niiden täydellisyys saa katsomaan niitä kuin oikeita ja siten skaalat lyö häränpyllyä, ainakin valokuvaa katsoessa.

  Hanna

  VastaaPoista
 3. No voi että ovat aidon näköisiä. Minimaailma kääntyy joskus myös ylösalaisin:iso on pientä ja pieni kasvaa suuren suureksi, kuten minulla herra heinäsirkka ja maija mehiläinen.

  VastaaPoista
 4. Ihania! Tulisi tosi kivat korvikset :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanina ötöjä!!!

  VastaaPoista