3/16/2012

Kirjoja kirjoja - Books books
Olen kirjahullu oikeassa elämässä, minulla on aina kirja kesken ja joka päivä luen siitä ainakin luvun usein enemmän. Ei vaan osaa olla lukematta, se on niin kivaa. No tästä rakkaudesta tietenkin johtuu se että minun nukkekodissanikin on ihan pakko olla kirjoja. Viime viikonloppuna vihdoin aloitin tekemään niitä.

Minulla on jo hyvän aikaa ollut varastoissani muutama ystävältä saatu kirjakitti (suomalaiset harrastajat varmaan tietävät Riikamarian ihanat kirjat ja kirjaprintit, joista voi itse koota kirjoja) Eli minulla oli pumaska niitä Riikan viimeistelemättömiä kittejä, joten tuumasta toimeen viikonloppuna aloitin touhuamaan niiden parissa.

Ja kas kummaa hämmästyin kovasti kun pääsin hommissa vauhtiin. En ollut aikaisemmin katsonut kovin tarkasti niitä printtejä ja nyt huomasin, että jokaisessa paperissa olikin itse asiassa kaksi tai useampi kirja. Eli tuossa kuvassa olevat kirjat ovat vain esimerkkejä, valmistuneiden kirjojen lopullinen määrä on noin kolminkertainen :) Lapsetkin saivat omat kappaleet omiin nukkekoteihinsa.

Kun nuo Riikan kirjakitit oli kaikki koottu olin niin töpinöissäni miniatyyrikirjoista, että ei auttanut muuta kuin aloittaa tekemään niitä itse lisää. Kuvan kirjoista vasemman puoleiset ovat minun tekemiäni, paitsi tuossa Bibliassa (siinä on tuo kirjanmerkkinauha) vain kannet ovat minun tekemät, sisullukset ovat Riikalta.

Ensimmäiseksi tein Edgar Allan Poen Korpin, se oli niin lyhyt että se mahtui kokonaisuudessaan miniatyyriversioon. Platon Valtio taas oli niin pitkä ettei siitä mahtunut mukaan kuin ensimmäinen luku. Kafkan Metamorfoosi oli pakko tehdä Seelalle, onhan Seela omassa historiassaan läpikäynyt muodonmuutoksen :) Sen kertomuksen halusin olevan kokonainen, ja koska se oli liian pitkä yhteen kirjaan sullottavaksi, tein siitä kolmen nidoksen version.

Ainakin pari ongelmaa on tästä kirjahässäkästä nyt ilmennyt, ensinnäkin Seelalla ei ole kirjahyllyä... (pitänee siis tehdä hänelle sellainen). Toiseksi olen löytänyt niin mielettömän määrän sellaisia kirjoja joita haluan tehdä, etten enää tiedä miten päin olisin. Mistäköhän löydän ajan niiden tekemiseksi :(


I love books in real life. I’m always in the middle of reading some novel, everyday I read at least one chapter, often more. So naturally I want to fill my dollshouse with books. Last weekend I finally started making them.

For ages I have had few book kits that I got from my friend as a change. She has made the layouts of the books and printed them on paper, so I only had to combine them. The original books she has used for the miniature book layouts are so old that there is no longer any copyright restrictions in them. The books are mostly children's books like famous fairy tales, Sleeping Beauty or Little Red Riding Hood or Beatrix Potter’s books, but there is also for example one chocolate themed cookbook. The best part of these books is that they are all readable.

When I started making them I got a nice surprise. I have always been in that impression that every layout contained sheets and covers for one book, but after I checked them more closely I realized that there were actually many pieces of same book on a same paper, so the books on the picture are only examples. The real amount of finished books is something about a triple of what you see in the picture. The extra copies will eventually end up to my children’s dollshouses.

Well, after I had made all those kits ready I was really in the mood of making books, so I started making layouts myself. The books on the left in the picture are made from my own layouts except the bible (it’s the one with the bookmark ribbon), I have only made the covers for it, the insides are made by my friend.

First book I made myself was Edgar Allan Poe’s The Raven. It was so short that I was able to fit it completely in the miniature version. Plato’s The Republic on the other hand was so long that I could only fit the first chapter in the miniature version of it. One book I wanted especially make was Kafka’s Metamorphosis. I just had to make it to Frogwitch Seela, because she has experienced a metamorphosis in her personal history :). I wanted the book to be complete, but it was also too long to fit in to one volume so instead of one too fat looking book I shared it in to three parts.

Couple of  problems has now occurred, first Seela doesn’t have a bookshelf for all her books... thus I need to make one for her)  and secondly I have found so insane amount of cool books I want to make that I don’t know which way to be anymore. Where I can find all the time I need to make them :(

10 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera kirjakustantaja! Hienoa!

  VastaaPoista
 2. Kuinkas olet itse tehnyt kirjoja? Onkos sinulla skanneri, vai kuinka saat kansien sisään tekstit? Minulla on sama vika, että kirjoja ei ole koskaan liika. Täytyy oikein laittaa näytille blogiin noita minunkin kirjoja. Mutta tosi vaikuttavan näköiset nuo vasemmalla olevat!

  VastaaPoista
 3. Hihii, siellä on se kaksi tuhmaa hiirtäkin. Kauniita kirjoja! Niin, ja voi että sitä nukkekotia tuossa aiemmin, upea!

  t.Hanna

  VastaaPoista
 4. These books are totally amazing and sooooo neatly made! Fabulous!

  Michelle x

  VastaaPoista
 5. Upeita kirjoja! Ihastuin myös edellisessä postauksessa olevaan taloon täysillä. Kunpa osaisin tehdä jotain samantyylistä, joskus tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista :)

  Gunvor, se aineisto mitä käytin taittaessa noita kirjoja on netissä vapaasti hyödynnettävissä (löytyy erilaisissa sähköisissä muodoissa, itse käytin ihan html:ää.) Aineisto on niin vanhaa, että siitä on kaikki tekijänoikeudet vanhentuneita ja sitä on lupa käyttää. Semmoinen sivusto kuin Project Gutenberg on se mistä itse hain tekstejä. Sitten vaan ihan normi taitto-ohjelmalla tein layoutit niistä ja printtasin ja kokosin.

  VastaaPoista
 7. Minäkään en osaa olla jos ei ole kirjaa luettavana.. ihania!

  VastaaPoista
 8. These are really beautiful books!

  VastaaPoista
 9. Tosi nättejä nuo kirjat :) Ihan aidon näkösiäkin!

  VastaaPoista
 10. aha! so nice books !

  If you want to buy cheapest lol boost
  Place open http://lol.vipmmobank.com/

  VastaaPoista