4/12/2012

Pienet valot - Tiny lightsPääsiäispyhien aikaan tapahtui hieman edistystä Seelan nukkekodissa (tai kaapissa). Muutama viikko sitten sain idean sen sähköistämisestä ja kun tuo idea oli päähäni tarttunut en voinut jättää sitä vain idea-asteelle, vaan päätin toteuttaa sen. Muutaman etsintähetken tulokseksi löysin noita nyt talossa paikoillaan olevia pieniä hehkulamppuja. Totta puhuakseni niiden asennus oli varsin hankalaa puuhaa (varsinkin kun jouduin tekemään asennuksen valmiiseen kohteeseen, se olisi ollut helpompaa jos olisin alusta asti suunnitellut talon sähköistettäväksi), mutta lopussa kiitos seisoo. Olihan se kovin palkitsevaa katsella valojen syttyvän ensimmäistä kertaa.

Olen aloittanut myös huonekalujen teon, mutta vielä on paljon tekemistä. Sali (suurin huoneista) tarvitsee ainakin pöydän ja pari tuolia sohvan kaveriksi, jonkin sortin kukkapöytä on tilauksessa ja senkki ja tietysti lisää viherkasveja ja tyynyjä yms. Makuuhuoneeseen teen vielä peilipöydän ja tuolin ja kirjasto/työhuone tarvitsee työpöydän, tuolin kirjahyllyn kaveriksi. Keittiö on eniten kesken, sieltä puuttuvat ainakin hella ja tiskipöytä ja astiakaappi ja tietty keittiön pikkutavaroita patoja ja kattiloita sun muuta sälää. Viimeinen huone on joko kodinhoitohuone tai kylppäri, en ole vielä ihan päättänyt sitä, mutta tuo matala liinavaatekaappi tulee sopimaan kumpaankin. Kaikki huoneet tarvitsevat verhot ja ikkunoiden taustalle täytyy laittaa uusi puutarhakuva, vanha piti repiä pois sähköjen tieltä.

Näitten minihuonekalujen tekeminen on tosi hauskaa. Ei ole mitään syytä tähdätä pikkutarkkuuteen, riittää kun tekee perusmuodon ja antaa mielikuvituksen hoitaa lopun. Haluan niiden näyttävän vanhoilta leluilta, jotka ovat olleet aikoinaan ja ovat nyt viettämässä ansaittuja eläkepäiviään Seelan hellässä huomassa.


During Easter holidays I made a little progress with Seela’s Doll Cabinet. Few weeks ago I got an idea about electrifying it, so after the idea hit me I just couldn’t let it be unfulfilled. And after some serious searching I found those tiny little bulbs that are now fitted in the house. And to be honest it was quite tedious job to do, but oh! so rewarding afterwards, when the lights were lighted at the first time. Electrifying the house would have been much easier if I would have thought about it before I started building the house.

I have also started to make the furniture, but there’s still lots of stuff to do. The drawing room (that’s the biggest one) needs at least a table and couple of chairs to go with the sofa, some sort of flower table and a sideboard and more green plants and cushions etc. To the bedroom I’m going to make a dressing table and a chair, and to the library/study needs a work desk and a chair to go with the bookshelf. Kitchen is the most unfinished room, there’s only a desk, so I need to make some sort of stove, cupboard, sink and of course little pots and kettles etc. The last room is going to be some sort of utility room or a toilet, I haven’t decided it yet, but the little sideboard with it’s plants is going to fit both of them what ever I decide. All the rooms need curtains and behind the windows I need to print new picture of a garden, the old one get ripped off because of  the electric cables.

Making these tiny furniture is such fun. There’s no need to aim at accuracy, it’s enough to make the basic figure and let your imagination do the rest. I want them (the furniture that is) to look like that they are old toys and that they have been in hard use at one time and are now spending their retirement days in Seela’s meticulous care.

32 kommenttia:

 1. This dollhouse cabinet looks gorgeous with the lights added. You did a great job.
  It will be interesting to see more furniture. So far the pieces furniture you made are very lovely.
  Hugs

  VastaaPoista
 2. It looks really lovely! I can imagine it was quite difficult getting lights in there, but well worth the trouble!

  VastaaPoista
 3. Hillitöntä! Ei voi uskoa todeksi. Nuo matot ja kaikki, maalattu kaakeliuuni :)

  VastaaPoista
 4. Niinpä, huikeaa todellakin. Ihanin nukkekodin nukkekoti ikinä!

  VastaaPoista
 5. Tuo nukkekodin nukkekotisi on kyllä niin mahtava! Ja nuo huonkelat: voih! :D Ja nuo valot myös. Ihana!

  VastaaPoista
 6. Anteeksi, tuli pieni kirjoitusmoka tuohon edelliseen kommenttiini. Siinä piti lukea: huonekalut. Päätin korjata sen, ettet ihmettele mitä minä tarkoitan. Hah! :D

  VastaaPoista
 7. Ihan huikea taidonnäyte jälleen!! En voi mitenkään ymmärtää jotain noooin pientä ja täydellistä :D

  VastaaPoista
 8. Suloinen, ihana tunnelma! En osaa kuvitella, miten sait valot laitettua, kyllä kannatti. T. Riitta

  VastaaPoista
 9. Aivan uskomattoman ihana!

  VastaaPoista
 10. Huh, ihan uskomattoman pientä! Tästä tulee niin hieno nukkekodin nukkekoti...

  VastaaPoista
 11. Voi hyvä ihme taas kerran. Valtavan suloinen.

  VastaaPoista
 12. Aika sanattomaksi saat kyllä tämän räpätädin joka postauksellasi. Noi sun pienet on jotain niin suurta... Kertakaikkisen vaikuttavaa.

  VastaaPoista
 13. Siis huhhuhhuh... sähköistetty nukkekodin nukkekoti. En olis uskonut että sellainen on mahdollista, mutta pakko kai se on uskoa. Vähän kyllä silti epäilyttää, kun ei tuossa ole mittakaavatulitikkua, että jos se Larissa huijaa... heh. ;)

  VastaaPoista
 14. Mä meinasin just valistaa, että aprillipäivä meni jo... Ei meinaa silmiä uskoa, ei sitten millään. Eräät ei jätä hulluja ideoita hassuiksi päähänpistoiksi, vaan toteuttaa ne vaan... Ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
 15. OHO! Nostan hattua. Upeaa!

  VastaaPoista
 16. Thank you guys :)

  Kiitokset kaverit :)
  Huvittavinta tässä sähköistysvimmassani oli se että Seelan talossa periaatteessa eletään kynttilä aikaa, joten miten kummassa hänen nukkekodissaan voisi sitten olla lamput ;) Vaan ehkä taikamaailmassa kaikki on mahdollista, tai ehkäpä sähköistä pitävät huolen sähköankeriaat.

  VastaaPoista
 17. Hih... viereen vaan vesiallas täynnä niitä sähköankeriaita ;)

  Tämä on sarjaa: en voi olla totta.
  Yhdellä sanalla- täydellinen :D

  VastaaPoista
 18. Hi, i just found your blog and i love it! I love all the miniatures you made and i became your new follower.
  This little dollshouse is stunning, i love the tiny lights, they make it so magical.
  I love also the wallpaper and furniture.
  Hugs
  Maria

  VastaaPoista
 19. I LOVE the dollhouse! Your lighting came out really wonderful too!!

  VastaaPoista
 20. Ei voi olla! Siis uskomattoman upea! Mistä sä oot noita kalusteita tehnyt? Paperista vai mistä?

  VastaaPoista
 21. Uskomaton suoritus, aivan tajuton. Itsellänki on tuollainen 1:144 nukkekotikaappi, joka odottaa sisustustaan - tätä sinun työtä katsellessa tuleekin mieleen, että kannattaako tämmöisen tumpulan edes yrittää. Ihana tästä tulee!

  VastaaPoista
 22. Welcome to my blog Maria, nice to have you here :) and thank you for your lovely comments.

  Nasu, kalusteet on ohutta vaneria, viilua ja kyllä joistain kohdista myös paperia (tosin sitä on aika vähän). Suurimmaksi osaksi kuitenkin sitä ohutta vaneria ja tosi paljon myös coctailtikkuaja on tullut käytettyä.

  VastaaPoista
 23. Voi herranen aika! Hiljainen kumarrus :)

  VastaaPoista
 24. Ihana! Olen minäkin sitä ohutta viilua käsissäni pyöritellyt, mutta ...
  Ja kynttiläajan sähkölamput, wau mitä noituutta :-)

  VastaaPoista
 25. Seu blog é lindo!
  Your blog is beautiful!
  I loved your miniature shelf/dollhouse.
  Beautiful work.
  Hugs

  VastaaPoista
 26. Ehdottoman ihana sammakkoprinssi Elmo!!! Toivottavasti Elmolle löytyy joskus sopiva poikaystävä..on kyllä niin suloinen

  VastaaPoista
 27. Aivan uskomattoman suloinen nukkekaappi!

  VastaaPoista
 28. Aivan uskomattoman ihana!

  VastaaPoista
 29. This is amazing! So very creative and stylish too. The floors would be sturdier than the average doll homes too.

  VastaaPoista